We hebben gelukkig nog mooi beeldmateriaal uit 1995, toen de ijsbaan werd gemaakt! Zie de film hieronder!

aanlegHistorie

Op 24 oktober 1995 is in huize Ben Burger, IJsvereniging “Land van Buur” opgericht.  Mede door toedoen van de dorpsraad, het voorbereidend werk van de gemeente Schagen en vele andere vrijwilligers is de vereniging tot stand gekomen. De IJsbaan is gelegen aan de Koning Willem II – weg 4a in ’t Zand.

De naam Buur komt van de familie Nic Buren waar de grond ooit van was. De mensen die jaren geleden ook al een poging gedaan hadden om een ijsclub achter de oude Rijksweg (nu van Beusekomstraat) te bewerkstelligen, vormden het bestuur. Met medewerking van heel veel ondernemers en vrijwilligers uit ’t Zand en omstreken is de baan uiteindelijk gerealiseerd.

Op 2 december 1995 is de baan officieel geopend en binnen een week kon er geschaatst worden. Later volgden er een aantal goede, maar helaas ook matige winters. De afgelopen paar jaar is de baan één of meerdere dagen per jaar open geweest. Voor zover mogelijk worden tijdens de periode dat de baan open is diverse gezellige activiteiten georganiseerd, zoals onder meer een ijsdisco voor de jeugd met medewerking van dj Jo vd V.R.O..

De ijsclub beschikt sinds 1996 over een eigen clubhuis naast de schaatsbaan. Daar kan voor een klein bedrag onder andere een overheerlijk glaasje warme chocolademelk worden gekocht en koek en snoep. IJsclub Land van Buur draait op vele vrijwilligers die gedurende de vorstperiode de handen flink uit de mouwen steken om schaatsliefhebbers uit ’t Zand en wijde omgeving het naar hun zin te maken.

Oprichting Land van Buur